Informatie

Wanneer je van plan bent om een verzwaringsdeken te gaan kopen wil je natuurlijk alles te weten komen over de voordelen, de effecten en het gebruik van een verzwaringsdeken. Op Slaaplekkerder.nl vindt je alle informatie die je nodig hebt bij het kiezen van jouw verzwaringsdeken!

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is vergelijkbaar met een normale deken, maar heeft extra gewicht. Het extra gewicht geeft een diepe druk op het lichaam wat de nachtrust bevordert. Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op de nachtrust en effectief werkt tegen slaapproblemen.

Lees meer

Hoe werkt het 1
Hoe werkt het 1

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Doordat het deken is verzwaard, valt het om je heen en oefent het druk uit op het lichaam. De subtiele druk van het extra gewicht in verzwaringsdekens bootst een therapeutische techniek na die ‘deep pressure stimulation’ wordt genoemd. Diepe druk stimulatie is een methode om de prikkelverwerking in de hersenen op een juiste manier te stimuleren. Door een gelijkmatige druk over het lichaam worden de hersenen gestimuleerd om de gelukshormonen dopamine en serotonine aan te maken. Hierdoor ontspant het lichaam en dit leidt tot een veilig gevoel.

Lees meer

Hoe werkt het 1

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

De Noxie verzwaringsdeken kan op verschillende manieren gebruikt worden, het is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur hoe je hem daadwerkelijk wil gebruiken. Zo gebruikt de een hem voor een goede nachtrust en de ander om lekker te ontspannen op de bank. Ook kiezen mensen ervoor om er samen met hun partner onder te slapen, maar daar is een verzwaringsdeken oorspronkelijk niet voor bedoeld. Wanneer je hem gebruikt om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Lees meer

Hoe werkt het 1
Hoe werkt het 1

Wat is voor mij het juiste gewicht van een verzwaringsdeken?

Het gewicht van een Noxie verzwaringsdeken kan variëren van 6kg tot 10kg. Het is erg belangrijk dat jouw toekomstige verzwaringsdeken past bij jouw lichaam. Het juiste gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van je lichaamsgewicht. Wij raden aan om een verzwaringsdeken aan te schaffen die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt.

Lees meer

Hoe werkt het 1

Een verzwaringsdeken wassen

Een verzwaringsdeken is niet hetzelfde als een normale deken. Daarom vinden we het belangrijk je goed te informeren. Een verzwaringsdeken bestaat namelijk niet alleen uit speciale materialen waardoor het deken zwaarder wordt. Het zorgt er ook voor dat het onderhoud nét iets anders is. Om het beste uit je investering te halen is het belangrijk om je verzwaringsdeken op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden.

Lees meer

Hoe werkt het 1

Bereken het ideale gewicht van jouw verzwaringsdeken

Vul hier je lichaamsgewicht in om achter het ideale gewicht van jouw lichaam Noxie verzwaringsdeken te komen. Ons advies is om een verzwaringsdeken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt te kiezen.

LICHAAMSGEWICHT

REKEN NU UIT

ONZE AANBEVELING

...KG

HEB JE EEN VRAAG?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden

Elke dag van 8:00 - 20:00

Nederlands