Wordt een verzwaringsdeken vergoed door de zorgverzekering?

Wanneer je structureel last hebt van een slechte nachtrust kan dat enorme gevolgen hebben voor je functioneren in het dagelijks leven. Je voelt je moe en energieloos waardoor je minder aandacht hebt voor dagelijkse bezigheden als werk, sporten en het huishouden. Het gevolg is dat je mentaal in een negatieve spiraal komt waar je moeilijk uit kan komen. Om lang en gezond te kunnen leven is het zaak dat je op zoek gaat naar een oplossing om jouw slechte nachtrust te verhelpen. 

Een verzwaringsdeken is de oplossing voor jouw slaapproblemen

Investeren in een goede nachtrust is enorm belangrijk, er zijn mensen die er bij wijze van spreken alles voor over zouden hebben voor een goede nachtrust. Een verzwaringsdeken groeit wereldwijd enorm in populariteit en is een veel gebruikte therapie om de nachtrust te verbeteren. Een verzwaringsdeken maakt gebruik van Diepe druk stimulatie (DDS) en heeft voordelen voor mensen die last hebben van een slechte nachtrust. Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je dieper en langer slaapt, met een uitgerust en energiek gevoel ontwaakt en jij meer uit je dag kan halen!

Wordt een verzwaringsdeken vergoed door de zorgverzekering?

De noodzaak van een goede nachtrust wordt steeds groter. Steeds meer verzekeraars krijgen te maken met mensen die aankloppen voor financiële ondersteuning om de kwaliteit van de nachtrust te verbeteren. Verzekeraars worden steeds bewuster van het belang van een goede nachtrust en wat de gevolgen kunnen zijn van een slechte nachtrust.

Verzekeraars vergoeden de aanschaf van een verzwaringsdeken om de nachtrust te verbeteren nog niet! Dit komt doordat verzwaringsdekens nog als alternatief hulpmiddel worden gezien. We gaan er vanuit dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren omdat deze therapeutische techniek wereldwijd steeds vaker gebruikt wordt en hierdoor ook meer bewijzen komen van de positieve invloed van dit hulpmiddel.

Is een verzwaringsdeken een goede investering?

De vraag of een verzwaringsdeken een goede investering is wordt met bovenstaande feiten meteen bevestigd. Ondanks dat een verzwaringsdeken nog niet vergoed wordt is het wel een hele goede investering. Als je kijkt naar de kosten van slaapmedicatie (€0,23 per nacht), meditatielessen (€12,50 per week) of eventueel zelfs therapie (€90 per keer) is een eenmalige uitgave van gemiddeld €100 voor een verzwaringsdeken relatief laag.

Lees je goed in voor aanschaf van een verzwaringsdeken

Als je overweegt om een verzwaringsdeken aan te schaffen is het belangrijk dat je alles te weten komt over een verzwaringsdeken. Daarom raden we aan om je goed te verdiepen in het gebruik van een verzwaringsdeken. Ook is het noodzakelijk dat je het juiste gewicht verzwaringsdeken kiest, want dit is afhankelijk van je lichaamsgewicht. 

Bestel jouw verzwaringsdeken snel om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren!    

Nederlands