Wat is er belangrijk aan het gewicht van een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een speciale deken die is ontworpen om te helpen bij het beheersen van angst, stress en andere mentale gezondheidsproblemen. Deze deken werkt door het toepassen van lichte druk op het lichaam, wat kan helpen om het gevoel van onrust te verminderen en het gevoel van rust te verhogen. Het gewicht van een zwaartedeken is erg belangrijk om het juiste resultaat te kunnen krijgen. Wij merken dat voor veel mensen nog vaak de vraag is, wat het juiste gewicht van een zwaartedeken moet zijn. Per persoon is dit heel verschillend, maar wat is nu het gewicht van een verzwaringsdeken en waarom is dat zo belangrijk?

Het gewicht van een verzwaringsdeken

Om te beginnen is het gewicht van een verzwaringsdeken afhankelijk van de persoon die het gebruikt. De juiste hoeveelheid druk die nodig is om het gewenste effect te bereiken, kan per persoon verschillen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld meer druk nodig om zich rustig te voelen, terwijl anderen minder druk nodig hebben.

Hoe bepaal je het gewicht van een verzwaringsdeken?

Om te bepalen hoe zwaar een verzwaringsdeken moet zijn, is het belangrijk om rekening te houden met je gewicht en lengte. Als algemene richtlijn geldt dat een verzwaringsdeken ongeveer 10% van je lichaamsgewicht moet wegen. Dus als je bijvoorbeeld 75 kilo weegt, is een verzwaringsdeken van ongeveer 7,5 kilo geschikt voor jou.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de dikte van het zwaartedeken. Als de deken te dun is, zal het niet genoeg druk geven om het gewenste effect te bereiken. Als de deken te dik is, kan het te veel druk geven en kan het ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen.

Het is ook belangrijk om te weten dat het gewicht van een verzwaringsdeken niet alleen belangrijk is voor het beheersen van angst en stress, maar ook voor het verbeteren van de slaap. Sommige mensen vinden het moeilijk om in slaap te vallen of om een diepe slaap te behouden, en een verzwaringsdeken kan hierbij helpen. Door het gewicht van het zwaartedeken op het lichaam te voelen, kan dit een gevoel van rust en kalmte veroorzaken. 

Hoe kan Slaaplekkerder.nl jou hierbij helpen?

Wij van Slaaplekkerder.nl bieden verschillende Noxie verzwaringsdekens aan. De dekens zijn verkrijgbaar in de gewichten 5KG6KG7KG8KG en 9KG en 10KG. Kijk dus eerst goed welk gewicht jij nodig hebt! Daarnaast heb je de meest optimale ervaring van een verzwaringsdeken als je hem combineert met een bijpassende verzwaringsdeken hoes. Zo slaap je nog comfortabeler en kun je lekker lang blijven genieten van je verzwaringsdeken. Bij Slaaplekkerder.nl hebben we een vaste verzwaringsdeken aanbieding waarbij je in een voordelige bundel de beste verzwaringsdeken met hoes kunt kopen. De Noxie Verzwaringsdeken bundel is verkrijgbaar in 5KG6KG7KG8KG9KG en 10KG.

Voor iemand die ‘s nachts slecht slaapt of moeilijk in slaap komt is het van belang dat er een betere nachtrust zal worden ervaren om zo ernstige vermoeidheid te voorkomen. Een verzwaringsdeken kan ervoor zorgen dat je beter tot rust komt en overdag minder stress ervaart. Waardoor je geconcentreerd en effectiever kan werken en meer uit je dag haalt. 

Ben je na het lezen van de blog benieuwd of een verzwaringsdeken jou kan helpen bij je slaapstoornis? Bekijk dan onze Noxie verzwaringsdekens en kom erachter of het iets voor jou is! Je krijgt nu 10% korting op jouw verzwaringsdeken met de kortingscode ‘gewicht’. *De code is alleen geldig wanneer er geen kortingsacties zijn.

Nederlands