Wat betekent diepe druk stimulatie (DDS)?

Iedereen heeft er weleens last van, je valt maar niet in slaap en de nacht lijkt eindeloos te duren. Hoe komt dit? En wat zou je er aan kunnen doen? Een veel voorkomende oorzaak van dit probleem is overprikkeling, wat het gevolg kan zijn van uiteenlopend veel oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een stressvolle dag op je werk, urenlang studeren voor een examen of het kijken van een spannende film. Een effectieve oplossing tegen overprikkeling is diepe druk stimulatie (DDS), ook wel deep pressure stimulation genoemd. 

Blijf lezen om meer te weten te komen over diepe druk stimulatie en verzwaringsdekens. 

Hoe werkt diepe druk stimulatie? 

De druk van een verzwaringsdeken, weighted blanket, bootst een therapeutische techniek na die “Diepe druk stimulatie” of “Deep pressure stimulation” wordt genoemd. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een zachte druk op het lichaam om het zenuwstelsel te laten ontspannen. Vooral bij (prikkelgevoelige) kinderen en volwassenen met autisme, ADD, ADHD en psychische klachten wordt deze techniek veel toegepast. Het is een natuurlijke en effectieve toepassing om tot rust te komen en het lichaam en spieren te laten ontspannen, hierdoor is hij ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.

Deze techniek wordt ondersteund door de wetenschap en wordt met succes wereldwijd toegepast. Uit onderzoeken blijkt dat je door Diepe druk stimulatie het gevoel van geborgenheid en ontspanning ervaart.

Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is anders dan een normaal deken, omdat er bij een verzwaringsdeken gebruik wordt gemaakt van diepe druk stimulatie. DDS Therapie krijgt steeds meer bekendheid en de bekendste toepassing van deze therapie is een verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken zorgt voor een gebalanceerde druk over het lichaam waardoor gelukshormonen als serotonine en dopamine worden aangemaakt.

Een verzwaard deken geeft het gevoel van het krijgen van een “stevige knuffel”, waardoor de hersenen geprikkeld worden en verschillende gelukshormonen vrijkomen. Denk naast de serotonine en dopamine ook aan het hormoon oxytocine wat vrijkomt na het krijgen van een knuffel. Deze hormonen hebben een positief effect op ons immuunsysteem. Ze bevorderen de nachtrust, onze gezondheid en de verwerking van prikkels in de hersenen.

Door de subtiele druk van een verzwaringsdeken beweeg je minder waardoor je rustiger slaapt. Het rustgevende effect van een verzwaringsdeken geeft je een veilig gevoel wat effectief werkt tegen stress en angst.

Haal het maximale uit je dag!

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid en concentratie. Hierdoor werk je efficiënter, studeer je beter en presteer je beter tijdens het sporten. Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op de nachtrust. Een goede nachtrust kan voor iedereen anders werken. Het is dus belangrijk om goed de informatie over een verzwaringsdeken te bestuderen om te bepalen of een verzwaringsdeken bij jou past.

Een verzwaringsdeken voor een HSP (Hoogsensitief persoon)

Wanneer je een Hoogsensitief persoon (HSP) bent, ook wel hooggevoelig genoemd, werkt je zenuwstelsel veel gevoeliger. Prikkels komen binnen zonder filter. Je bent hierdoor dus ook gevoeliger voor omgevingsfactoren, je voelt je regelmatig vermoeid, je durft niet goed grenzen aan te geven of je gaat conflicten uit de weg. Dit zijn allemaal kenmerken van een HSP. Om overprikkeling effectief te verminderen leent een verzwaringsdeken voor een HSP zich uitstekend. De ontspannende en rustgevende druk van een verzwaringsdeken helpt de sensiviteit te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een Noxie verzwaringsdeken?

  Verhoogd ontspanning

  Verhoogd focus en concentratie gedurende de dag

  Draagt bij aan een betere nachtrust

  Vermindert stress en angst

  Meer energieke ochtenden

  Diepere slaap en een langere nachtrust

Wat zijn de effecten van een Noxie verzwaringsdeken?

Het gewicht van een verzwaringsdeken heeft verschillende effecten op het lichaam. Dit ga jij ongetwijfeld merken:

  Ontspanning van het lichaam

  Je valt sneller in slaap

  Dieper en langer slapen

  Een veilig gevoel

  Uitgerust wakker worden

  Vermindert fysieke klachten

Wat is voor mij het juiste gewicht van een Noxie verzwaringsdeken?

Het juiste gewicht van een verzwaringsdekens is afhankelijk van je lichaamsgewicht. Het is erg belangrijk om het juiste gewicht van een verzwaringsdeken te kiezen. Wij raden aan om een verzwaringsdeken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt te kiezen.

Een verzwaringsdeken is ontwikkeld voor een persoon, dus hij is niet bedoeld om er met twee personen onder te gaan liggen want dan heeft het geen effect. Mocht je twijfelen tussen twee verschillende gewichten van de verzwaringsdeken dan raden wij aan om te kiezen voor de zwaarste variant. Het is beter dat de verzwaringsdeken, iets te zwaar is dan te licht, anders merk je niks van de diepe druk stimulatie op het lichaam.

Kan ik een verzwaringsdeken testen?

Bij Slaaplekkerder.nl heb je 30 dagen slaapgarantie om het producten te beoordelen en te testen. Het product moet compleet en in originele verpakking geretourneerd worden, mag geen haar of andere menselijk materiaal bevatten en moet in originele en onbeschadigde staat zijn. Kosten voor het retourneren zijn voor de klant. Na 21 dagen merk je pas echt de effecten van een verzwaringsdeken, om die reden geven wij 30 dagen slaapgarantie. Zodat jij kan testen of jouw verzwaringsdeken effectief voor je werkt.

Nederlands