Verzwaringsdekens voor kinderen, wat zijn de voordelen?

Slaap is voor ons volwassenen enorm belangrijk maar voor kinderen misschien nog wel belangrijker. Als kind heb je voldoende slaap nodig om te groeien, leren en het überhaupt doorkomen van een dag. Ben jij benieuwd naar verzwaringsdekens voor kinderen en wil je meer weten over slaap met betrekking tot kinderen? Lees dan snel deze blog! 

Hoeveel slaap heeft een kind eigenlijk nodig?

Dit verschilt heel erg per leeftijd. Gemiddeld hebben de meesten kinderen meer dan 10 uur slaap nodig. Hoe ouder kinderen worden, hoe minder slaap ze nodig hebben. Dit komt doordat kinderen vaak heel actief zijn overdag. Er wordt gerend en gespeelt, dat kost enorm veel energie. Dit neemt naarmate ze ouder worden af waardoor ze minder energie verbruiken. Ook hebben kinderen meer slaap nodig omdat ze in een groeiproces zitten. Als kinderen te weinig slapen kan dit zorgen voor groeiachterstand en mentale achterstand.

Waarom is slaap zo belangrijk voor kinderen?

Het is voor een kind belangrijk om genoeg te slapen, maar waarom is dat zo belangrijk? Dit heeft een aantal redenen. Slaap zorgt voor een beter immuunsysteem. Als een kind minder goed slaapt kan dit impact hebben op het immuunsysteem. Daarnaast zorgt slaap voor een goed groeiproces. In je slaap worden er groeihormonen aangemaakt en dit is misschien wel het belangrijkste voor een kind. Naast groeien is een kind elke dag aan het leren. Het is dus heel belangrijk dat een kind elke dag genoeg energie heeft om te leren. Om goed te kunnen leren heb je een goed lange maar ook zeker kortetermijngeheugen hebben. Wanneer een kind niet genoeg slaapt heeft dit invloed op zijn kortetermijngeheugen en dit kan weer invloed hebben op zijn leerproces.

Verzwaringsdeken voor kinderen

Het kan natuurlijk zijn dat jouw kind minder goed of slecht slaapt door slaapproblemen of andere redenen. Omdat slaap zo essentieel is voor een kind is het belangrijk om hier een oplossing voor te vinden. Een verzwaringsdeken kan al deze problemen oplossen. Naast verzwaringsdekens voor volwassenen zijn er nu ook verzwaringsdekens voor kinderen. De verzwaringsdeken is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar oud. Dit is het moment dat ze van hun babybed naar een peuterbed verhuizen. Je ziet vaak dat ze dan ook een ander soort deken krijgen. Een perfect moment om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Een verzwaringsdeken oefent door middel van diepe druk stimulatie een subtiele druk uit op het lichaam van een kind. Hierdoor wordt het zenuwstelsel gestimuleerd om te ontspannen. De deken zorgt ervoor dat een kind minder beweegt en hierdoor rustiger en vooral langer slaapt. Al deze voordelen zorgen ervoor dat een kind de volgende dag uitgerust is en voldoende energie heeft.

Voor wie is de verzwaringsdeken bedoeld?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of jouw kind een verzwaringsdeken nodig heeft. De verzwaringsdeken kan om veel verschillende redenen gebruikt worden. Bij algemene slaapproblemen bij kinderen van 3 jaar of ouder is het zeker een aanrader om de verzwaringsdeken te gebruiken. Daarnaast is de verzwaringsdeken aan te raden bij prikkelverwerking en hoog gevoeligheid. Ook bij concentratieproblemen, ADD, ADHD en autisme is de verzwaringsdeken zeker aan te raden. Tenslotte is bij trauma’s de verzwaringsdeken een hele goede oplossing. Het zorgt voor meer rust in je hoofd waardoor je trauma’s beter kan verwerken. Het is ook zeker mogelijk om voor jouw kind een verzwaringsdeken aan te schaffen als hij of zij geen slaapproblemen heeft. Het zorgt tenslotte voor een betere nachtrust en dat is altijd mooi meegenomen! Ook is het belangrijk om te kijken naar hoe oud jouw kind is. De leeftijd van het kind bepaald namelijk hoe zwaar de verzwaringsdeken moet zijn. Een vuistregel voor een correct gewicht is tussen de 9% en 12% van het lichaamsgewicht.

Ben jij benieuwd geworden naar een verzwaringsdeken voor jouw kind? Bekijk dan de Noxie verzwaringsdeken voor kinderen van Slaaplekkerder.nl zodat jouw kind het optimale kan halen uit zijn of haar nachtrust! Vindt jouw kind de deken toch niet lekker slapen? Geen probleem! Bij Slaaplekkerder.nl heb je 30 dagen slaapgarantie.

Klik voor meer informatie over een verzwaringsdeken voor kinderen op de onderstaande link:

Alles wat je moet weten over een verzwaringsdeken!

Nederlands