Alles wat je moet weten voor het kiezen van een verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens worden steeds populairder. Ze helpen tegen slaapproblemen, stress, angst en nog veel meer. Deze blog dient als uitgebreid stappenplan met alle informatie over een verzwaringsdeken, zodat jij alles weet voordat je een verzwaringsdeken kiest.

 1. Wat is een verzwaringsdeken?
 2. Waar is een verzwaringsdeken van gemaakt?
 3. Wat is het verschil tussen een verzwaringsdeken en een gewone deken?
 4. Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?
 5. Wanneer merk ik de effecten van een verzwaringsdeken?
 6. Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?
 7. Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn?
 8. Welk formaat verzwaringsdeken heb ik nodig?
 9. Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken?
 10. Is een verzwaringsdeken de vervanger van mijn dekbed?
 11. Een verzwaringsdeken hoes
 12. Hoe bevestig ik mijn verzwaringsdeken aan mijn verzwaringsdeken hoes?
 13. Is het veilig om onder een verzwaringsdeken te slapen?
 14. Is een verzwaringsdeken geschikt voor in de zomer?
 15. Kan ik een verzwaringsdeken delen met mijn partner?
 16. Hoe was en onderhoud ik een verzwaringsdeken?
 17. Wordt een verzwaringsdeken vergoedt door de zorgverzekering?
 18. Is een verzwaringsdeken een goede investering?
 19. Een verzwaringsdeken bestellen

Wat is een verzwaringsdeken?

De naam zegt het eigenlijk al: het is een verzwaarde deken. Doordat het deken is verzwaard, valt het om je heen en oefent het druk uit op het lichaam. De subtiele druk van het extra gewicht in verzwaringsdekens bootst een therapeutische techniek na die ‘diepe druk stimulatie’ wordt genoemd.

Verzwaringsdekens bevorderen de afgifte van de gelukshormonen dopamine en serotonine en verlagen tegelijkertijd het niveau van het stresshormoon cortisol. De subtiele druk die door het gewicht van het deken wordt uitgeoefend, geeft het lichaam een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dat resulteert in een euforisch gevoel van volledige ontspanning van het lichaam en zenuwstelsel. Hierdoor geeft het lichaam ook nog eens het slaaphormoon melatonine af. Dit zorgt ervoor dat je vredig, dieper en sneller in slaap kan vallen of rustig kan ontspannen op de bank. 

Waar is een verzwaringsdeken van gemaakt?

Een verzwaringsdeken bevat een vulling die voor het zware gewicht zorgt. Waar een gewone deken bestaat uit de lichte stof wattine, moet een verzwaringsdeken juist een zware vulling hebben. De meest voorkomende opties die gebruikt worden zijn kraaltjes van plastic of glas. Plastic kraaltjes bevatten vaak toxische stoffen die allergische reacties veroorzaken en dat is niet optimaal voor de slaapkwaliteit. Daarom bestaan de Noxie verzwaringsdekens uit duurzame, niet giftige, hypoallergene micro glasparels. Hypoallergeen houdt in dat het bij weinig tot geen mensen allergische reacties veroorzaakt.De micro glasparels, ook wel glazen microbolletjes worden beschouwd als een van de meest hoogwaardige materialen om verzwaringsdekens te vullen. Deze kleine glazen vullingen lijken qua uiterlijk op wit zand of zoutkristallen. Deze glasparels zijn perfect glad, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die de textuur van plastic bolletjes niet fijn vinden.

De microparels zijn getest op warmtegeleiding en maken geen tot nauwelijks geluid. Veel andere vullingen geleiden warmte niet goed. Hierdoor zijn deze verzwaringsdekens warm. De vulling maakt veel geluid, waardoor het slapen juist oncomfortabel kan worden. Onze verzwaringsdeken is ontwikkeld zodat het net zo warm is als een normaal éénzijdig dekbed.

De buitenkant van de Noxie verzwaringsdeken bestaat uit 100% ademend katoen. Het gebruik van katoen brengt veel voordelen met zich mee. Katoen is zacht, soepel, sterk, vochtabsorberend en goed luchtdoorlatend.We verliezen tijdens de slaap gemiddeld een halve liter vocht. Dit vocht wordt door het matras, maar ook door de verzwaringsdeken geabsorbeerd. Een van katoen gemaakte verzwaringsdeken heeft een goede vochtopname zonder dat het nat wordt. Dit komt omdat katoen een ademende stof is en het vocht wordt afgegeven aan de lucht. 

Wat is het verschil tussen een verzwaringsdeken en een gewone deken?

Het grootste verschil tussen een gewoon deken en een verzwaard deken is de vulling. Een gewone deken wordt over het algemeen gevuld met een zachte stof genaamd wattine. Wattine is zacht, licht en houdt warmte goed vast. Een verzwaringsdeken heeft massa nodig en wordt daarom gevuld met zwaardere materialen. De meeste voorkomende opties die gebruikt worden zijn kraaltjes van plastic of van glas. De dekens zelf worden van hoogwaardig katoen gemaakt, waardoor je niks merkt van de kraaltjes.

Het gewicht wordt gelijkmatig verspreid over heel het deken door middel van meerdere lagen. Het deken is daarnaast geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is eigenlijk voor iedereen geschikt die een betere nachtrust wilt hebben. Een verzwaringsdeken is geschikt voor volwassenen en voor kinderen. Kinderen jonger dan 2 jaar of minder wegen dan 9 kg zijn de uitzondering. Omdat kinderen jonger dan 2 jaar nog niet altijd de motorische vaardigheden hebben om intuïtief dergelijk gewicht van zich af te krijgen. Verzwaringsdekens zijn ook zeer geschikt bij mensen met bepaalde aandoeningen. Een verzwaringsdeken kan dan voor vele voordelen zorgen. Therapeuten raden een verzwaringsdeken aan bij de volgende aandoeningen:

 • Slapeloosheid
 • ADHD (ook bij kinderen)
 • Autisme (ook bij kinderen)
 • Stress
 • Depressie 
 • Angststoornissen 
 • Posttraumatische stressstoornis 
 • Hoog Sensitief Persoon (HSP)

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

Voordeel 1: Het verhoogt de ontspanning

Een verzwaringsdeken maakt gebruik van de kalmeringstechniek ‘diepe druk stimulatie’. Dat is een methode om de prikkelverwerking in de hersenen op de juiste manier te stimuleren. De deken drukt op verschillende drukpunten van je lichaam. Dit geeft een gevoel van stevig vastgehouden worden (dit voelt als een knuffel). Door deze gelijkmatige druk over het lichaam worden de hersenen gestimuleerd om de gelukshormonen dopamine en serotine aan te maken. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Door de aanmaak van deze hormonen ontspant het lichaam en dit leidt tot een veilig gevoel. Hierdoor wordt de aanmaak van het stresshormoon cortisol verlaagt. Hierdoor wordt het lichaam aangespoord om het deel van het zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het rusten en herstellen van het lichaam, te activeren.

Voordeel 2: Verhoogt focus en concentratie gedurende de dag

Een tweede voordeel van een verzwaringsdeken is dat het de focus en concentratie gedurende de dag verhoogt. Mensen hebben slaap nodig. Het is een vereiste om het lichaam en geest te laten herstellen van de dag. Alle indrukken die iemand heeft opgedaan gedurende de dag worden tijdens de slaap verwerkt. Slecht en kort slapen kan je hersenfunctie negatief beïnvloeden. Het levert problemen op met het geheugen, het concentratievermogen, de spraak, de reactiesnelheid en de besluitvaardigheid. De hersenen hebben slaap nodig om goed te functioneren. Tijdens je slaap krijgen de hersenen een 'wasbeurt'. Hersencellen krimpen tijdens de slaap, waardoor meer ruimte in je hersenen ontstaat en schadelijke stoffen beter weggespoeld en afgevoerd worden. Door deze ‘wasbeurt’ ben je overdag beter in staat om dingen beter te onthouden, je beter te concentreren, je bent productiever en je kan dingen beter opnemen.. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens bijdragen aan een betere nachtrust en dit heeft direct invloed op de focus en concentratie gedurende de dag.

Voordeel 3: Vermindert stress & angst

Stress, angsten en depressie zijn gevolgen van een tekort aan serotonine. Als we stress ervaren, komt het stresshormoon cortisol vrij om ervoor te zorgen dat we adequaat op gevaar kunnen reageren. Het stresshormoon wordt naar onze hersenen gestuurd en deze stuurt op zijn beurt signalen naar het hele lichaam over wat er moet gebeuren. Je hart zal sneller beginnen kloppen, je zal oppervlakkiger beginnen ademen, je pupillen verbreden en je zal het gevoel hebben dat je meer aankan. De psychologische reactie op stress is niet vanuit de natuur voorgeprogrammeerd en heeft ook te maken met de soort stress dat je ervaart. In de meeste gevallen zal zowel de psychologische als lichamelijke reactie ervoor zorgen dat niet meer goed kunnen slapen. Je lichaam en geest komen maar niet tot rust. Een verzwaringsdeken remt de aanmaak van het stresshormoon cortisol en stimuleert de aanmaak van oxytocine, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Dit geeft een gevoel van veiligheid en tevredenheid. De diepe druk stimulatie stimuleert niet alleen de aanmaak van oxytocine, maar ook de aanmaak van serotonine en melatonine, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor geluk, ontspanning en slaap.

Voordeel 4: Draagt bij aan een beter en diepere nachtrustDe druk van een verzwaringsdeken op het lichaam werkt kalmerend. Hierdoor vallen alle piekergedachten die door je hoofd gaan naar de achtergrond. Door de aanmaak van melatonine val je sneller en in een diepere slaap. Het gewicht van een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je minder draait in bed tijdens je slaap. In combinatie met de verhoogde aanmaak van melatonine zorgt dit ervoor dat je in een diepere slaap, REM-slaap, terecht komt en heel de nacht als een roos doorslaapt. 

Voordeel 5: Meer energie in de ochtend

Een vijfde voordeel van een verzwaringsdeken is dat je meer energie hebt in de ochtend. Een goede nachtrust leidt tot meer energie in het lichaam vanaf het moment dat je wakker wordt. Door de diepe druk stimulatie wordt het gelukshormoon serotonine aangemaakt. Dit ‘geluksstofje’ geeft je hersenen een gevoel van geluk. Hoe meer serotonine we aanmaken des te meer ons zelfvertrouwen geboost wordt. Serotonine is een belangrijke neurotransmitter die invloed heeft op functies van je lichaam, zoals je stemming, eetlust, seksuele activiteit, slaap enbeweging. Serotonine geeft je niet alleen een gelukkig gevoel door het beïnvloeden van je humeur en zelfvertrouwen, het heeft ook invloed op je lichaam. Zo reguleert het een aantal belangrijke lichaamsfuncties zoals het immuunsysteem, de nieren, het hart, de bloedvaten en de spijsvertering.

Wanneer merk ik de effecten van een verzwaringsdeken?

Dit is variabel. Een verzwaringsdeken is geen magisch wondermiddel en lost geen psychologische problemen op die je eventueel al hebt. Een verzwaringsdeken moet worden gezien als een hulpmiddel om stress, angst en slaapproblemen te verlichten.

In eerste instantie zou het kunnen zijn dat het oncomfortabel is om onder een verzwaringsdeken te slapen, omdat je lichaam niet gewend is aan het extra gewicht. Houdt er rekening mee dat je lichaam minimaal een week à twee weken nodig heeft om te wennen. Uit ervaring blijkt dat de meeste klanten na een week het optimale resultaat voelen en diepe slaap bereiken. Bij Slaaplekkerder.nl heb je 30 dagen slaapgarantie om het producten te beoordelen en te testen. 

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn?

Het juiste gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Een vuistregel voor een correct gewicht is tussen de 9% en 12% van je lichaamsgewicht. Dus voor een volwassene tussen de 86kg – 95kg betekent dit dat de verzwaringsdeken 9kg moet zijn. Goed om te weten is dat deze vuistregel een algemene richtlijn is. Het kan zijn dat je een zwaardere druk gevoelsmatig fijner vindt. Dan kan je natuurlijk ook een hoger gewicht kiezen. Het is aan te raden om niet onder de 7% van je lichaamsgewicht te gaan. En let op: je deken moet nooit boven de 25% van je lichaamsgewicht uitkomen. Een te zware deken kan juist averechts werken en je met een benauwd gevoel wakker houden. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. 

Welk formaat verzwaringsdeken heb ik nodig?

Bij Slaaplekkerder.nl zijn verschillende soorten verzwaringsdekens verkrijgbaar. We maken onderscheid op basis van gewicht en formaat, zo verkopen we kinder en volwassen verzwaringsdekens. 

Dit is wat je moet weten over de verschillende formaten en gewichten:

Formaat: 

 • Noxie verzwaringsdeken (volwassen): 150 cm (breed) bij 200 cm (lengte)
 • Noxie verzwaringsdeken (kinderen): 100 cm (breed) bij 150 cm (lengte)

Gewicht: 

 • Noxie verzwaringsdeken (volwassen): 6 KG tot en met 10 KG.
 • Noxie verzwaringsdeken (kinderen): 4 KG

            *Op basis van 10% van je lichaamsgewicht

Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is altijd voor een persoon. Je kiest jouw verzwaringsdeken op basis van het gewicht, wij raden aan om 10% van je lichaamsgewicht als gewicht voor je verzwaringsdeken te kiezen. Je legt een verzwaringsdeken over of onder je normale dekbed. Dus een verzwaringsdeken is geen vervanger voor je dekbed maar een aanvulling voor een betere nachtrust.

Het is dus de bedoeling dat je alleen onder een verzwaringsdeken ligt. Je kiest een verzwaringsdeken op basis van jouw lichaamsgewicht, dus het is niet de bedoeling dat je er samen met je bedpartner onder ligt. Om optimaal de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken te ervaren raden wij aan om zelf onder de volledige verzwaringsdeken te gaan liggen. Dit kun je doen door de deken dubbel te vouwen in de breedte. 

Je legt de verzwaringsdeken eerst volledig verspreid over het bed, waarna je hem in de breedte (de kortste kant van 150 CM) ongeveer tot helft dubbelvouwt. Hierdoor lig jij volledig onder de deken. 

Kinderen kunnen heel beweeglijk zijn tijdens het slapen, de kans is zelfs aanwezig dat ze een verzwaringsdeken van zich afgooien in hun slaap. In dit geval raden wij aan om een verzwaringsdeken onder het dekbed van je kind te leggen. Dus je kind ligt direct onder de verzwaringsdeken met daar bovenop het normale dekbed. 

Is een verzwaringsdeken een vervanger van mijn dekbed?

Nee, een verzwaringsdeken is geen vervanger van het dekbed. Je gebruikt een verzwaringsdeken altijd in combinatie met een dekbed. Wel kun je er zelf voor kiezen met welke vulling je het dekbed vult. Indien je het te warm vindt kun je er voor kiezen om enkel een zomervulling of geen vulling in je dekbed te stoppen. De verzwaringsdeken in combinatie met een normale dekbed vulling is ongeveer net zo warm als een winterdekbed.

Je kunt een verzwaringsdeken wassen, maar wij raden aan om een verzwaringsdeken hoes te nemen naast een verzwaringsdeken. Deze hoes is erg onderhoudsvriendelijk en kun je eenvoudig bevestigen aan je verzwaringsdeken. Wij raden aan om een verzwaringsdeken hoes aan te schaffen indien je hem wekelijks of met enige regelmaat wil wassen. Het wassen van een verzwaringsdeken hoes kan gewoon in de wasmachine op 30 graden.

Een verzwaringsdeken hoes

De Noxie Verzwaringsdeken Hoes is de perfecte aanvulling op een verzwaringsdeken. Deze fijne verzwaringsdeken hoes is gemaakt van superzachte minky stof. Je nachtrust zal nog beter worden en je gaat nog lekkerder en comfortabeler slapen met een duvet cover. De zachte stof stimuleert het lichaam om nog meer te ontspannen waardoor je met een energiek gevoel wakker zal worden.

Hoe bevestig ik mijn verzwaringsdeken aan mijn verzwaringsdeken hoes?

Het bevestigen van een verzwaringsdeken aan je verzwaringsdeken hoes is heel eenvoudig. Aan de verzwaringsdeken zitten op meerdere plekken lusjes die je kan knopen aan de lusjes van de verzwaringsdeken hoes. Wij raden aan om eerst de hoes binnenstebuiten te vouwen om de lusjes eenvoudiger te bevestigen. Ook is het noodzaak om de lusjes strak aan te trekken en te zorgen dat de verzwaringsdeken de volledige hoes vult. Vervolgens kun je de hoes aan twee hoeken vast pakken en loskloppen zoals je normaal gesproken doet bij je normale dekbed.

Is het veilig om onder een verzwaringsdeken te slapen?

Het is 100% veilig. Een verzwaarde deken weegt slechts 9% tot 12% van uw lichaamsgewicht, wat eigenlijk helemaal niet zo veel is. Het gewicht wordt namelijk over je lichaam verdeeld, niet het hele gewicht op één plek. Ondanks het extra gewicht voelt een verzwaringsdeken dus niet benauwd en geeft ook geen gevangen gevoel.

Zeven, acht of negen kilo klinkt misschien veel, maar omdat het gewicht verdeeld wordt over het hele deken voelt het niet zwaar. Daarnaast ligt het deken niet volledig op het lichaam, waardoor je ook niet het volledige gewicht op je krijgt. Hierdoor kan je gewoon bewegen zonder enige moeite. Het deken ondersteund je tijdens het slapen, waardoor je minder snel zal woelen en ronddraaien. Woelen en ronddraaien zijn zwakke bewegingen in je slaap, maar kunnen wel de slaaprust verstoren. Het verzwaringsdeken houd je stil en zorgt er dus voor dat je niet snel beweegt in je slaap, waardoor je minder snel wakker wordt en dit bevordert de slaapkwaliteit.

Is een verzwaringsdeken geschikt voor in de zomer?

Het antwoord is ja. De speciale vulling in een verzwaringsdeken is van nature koud en zal in vele gevallen de lichaamstemperatuur aannemen. Hierdoor blijft het deken in zowel de zomer als in de winter nagenoeg dezelfde temperatuur. De buitenkant van het deken is gemaakt van 100% ademend katoen. Een van de eigenschappen van katoen is dat het goed ademt, waardoor het nauwelijks te warm kan worden. Anderzijds, omdat katoen ademt, maar niet volledig ventileert, blijft er genoeg warmte hangen waardoor het deken niet te veel afkoelt. Dit maakt een verzwaringsdeken zowel geschikt voor de zomer als de winter.

Mocht je het toch te warm vinden, haal dan de vulling uit je eigen deken en leg het verzwaringsdeken alleen op de overtrek.

Kan ik een verzwaringsdeken delen met mijn partner?

Het wordt niet aanbevolen om een verzwaringsdeken te delen met je partner. Dit is omdat het gewicht van de deken specifiek verbonden is aan je eigen lichaamsgewicht. Jouw lichaamsgewicht verschilt met het lichaamsgewicht van je partner. Hierdoor hebben jullie allebei verschillende verzwaringsdeken gewichten nodig.

Bovendien, als je een verzwaringsdeken deelt is je lichaam niet volledig bedekt en ingewikkeld met de verzwaringsdeken, wat de diepe druk stimulatie nadelig beïnvloed. Nog een belangrijke reden is het feit dat het gewicht nooit gelijk verdeeld kan worden over de twee personen, die eronder liggen.

Vanwege deze redenen is het beter dat iedereen haar eigen verzwaringsdeken heeft om een optimale diepe drukt stimulatie effect en meest comfortabele gevoel te ervaren.

Hoe was en onderhoud ik een verzwaringsdeken?

Wij van Slaaplekkerder.nl adviseren om de verzwaringsdeken met de hand te wassen. Als je verzwaringsdeken een hoes heeft, maak dan de rits los en verwijder de hoes. Inspecteer eerst zowel de verzwaringsdeken als de hoes op hardnekkige vlekken die moeilijker te verwijderen zijn. Probeer deze vlekken eerst met de hand uit te spoelen of wrijf ze in met vlekverwijderaar voordat je de gehele verzwaringsdeken gaat wassen. Keer vervolgens de verzwaringsdeken binnenste buiten, klaar om gewassen te worden.

In principe kan een verzwaringsdeken in de wasmachine, echter zijn veel consumenten wasmachines hier niet voor geschikt. Vandaar dat wij aanraden om eerst goed te kijken naar de specificaties van je wasmachine en anders de verzwaringsdeken met de hand of bij een wasserette te wassen. Kies je voor de wasmachine, kies dan een rustig programma op lage temperatuur (maximaal 30 graden). Een handwas is aan te raden om de volgende redenen:

 • Ondanks dat je wasmachine mogelijk het gewicht van de verzwaringsdeken aankan, kan het nadelig zijn. Door het gewicht kan het zijn dat bepaalde onderdelen sneller slijten.
 • Dat geldt ook voor je verzwaringsdeken: het materiaal slijt sneller in een wasmachine.

Tip: gebruik de badkuip (als je die hebt natuurlijk)

Nadat je op hardnekkige vlekken hebt gecontroleerd is het tijd om de deken te wassen. Het handigst is om een grote kuip te gebruiken, bijvoorbeeld je badkuip. Voeg de juiste hoeveelheid wasmiddel toe (kijk altijd op de gebruiksaanwijzing van het schoonmaakmiddel) en laat de badkuip ongeveer voor de helft volstromen met water. Was de deken vervolgens grondig. Als je klaar bent laat je het vuile water wegspoelen en vul je de badkuip (een aantal keer) met schoon water. Spoel de deken uit totdat deze volledig zeepvrij is. Wring de deken uit en hang hem vervolgens uit om volledig te drogen. Gebruik hiervoor geen droger.

Wordt een verzwaringsdeken vergoed door mijn zorgverzekering?

De noodzaak van een goede nachtrust wordt steeds groter. Steeds meer verzekeraars krijgen te maken met mensen die aankloppen voor financiële ondersteuning om de kwaliteit van de nachtrust te verbeteren. Verzekeraars worden steeds bewuster van het belang van een goede nachtrust en wat de gevolgen kunnen zijn van een slechte nachtrust.

Verzekeraars vergoeden de aanschaf van een verzwaringsdeken om de nachtrust te verbeteren nog niet! Dit komt doordat verzwaringsdekens nog als alternatief hulpmiddel worden gezien. We gaan er vanuit dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren omdat deze therapeutische techniek wereldwijd steeds vaker gebruikt wordt en hierdoor ook meer bewijzen komen van de positieve invloed van dit hulpmiddel.

Is een verzwaringsdeken een goede investering?

De vraag of een verzwaringsdeken een goede investering is wordt met bovenstaande feiten meteen bevestigd. Ondanks dat een verzwaringsdeken nog niet vergoed wordt is het wel een hele goede investering. Als je kijkt naar de kosten van slaapmedicatie (€0,23 per nacht), meditatielessen (€12,50 per week) of eventueel zelfs therapie (€90 per keer) is een eenmalige uitgave van gemiddeld €100 voor een verzwaringsdeken relatief laag.

Daarnaast is er uitvoerig onderzoek gedaan met verzwaringsdekens. Hier zijn een aantal van deze onderzoeken:

 • Volgens een onderzoek kan een verzwaringsdeken binnen een jaar slapeloosheid genezen. Na vier weken na het onderzoek laten de resultaten zien dat mensen die gebruik maken van een verzwaringsdeken 26 keer meer geneigd zijn om minder slapeloosheid te ervaren.
 • In dit onderzoek voelde 78% van de gebruikers zich kalmer door het gebruik van een verzwaringsdeken.
 • Deelnemers aan dit onderzoek vonden het fijn om te slapen met een verzwaringsdeken, vonden het makkelijker om in slaap te vallen en hadden een verbeterde slaap. Ze voelden zich veel meer verfrist in de morgen.
 • Dit onderzoek onder kinderen met autisme resulteerde in positieve voordelen van diepe druk therapie. Deze voordelen zijn ook met verzwaringsdekens toepasbaar. Het onderzoek geeft weer dat het stimuleren van diepe druk voordelen oplevert bij een groot gedeelte van jonge mensen met autisme en ernstige verstandelijke beperkingen.
 • Dit onderzoek onder kinderen met ADHD laat zien dat de tijd die het neemt om in slaap te vallen is verkort wanneer een verzwaringsdeken gebruikt wordt. De beoordeling van symptomen door een leerkracht laat een verbetering zien in zowel activiteitsniveau als ook de aandachtspanne van ongeveer 10% na gebruik van een verzwaringsdeken.

In de onderzoeken kun je meer lezen over verzwaringsdekens en hoe ze helpen in het gevecht tegen slapeloosheid, stress en angst. Maar dat ze ook ondersteunend kunnen zijn voor mensen met autisme en ADHD.

Er zijn veel vragen en factoren waar je rekening mee dient te houden wanneer je een verzwaringsdeken kiest! Wat belangrijk is om te onthouden is dat het een investering is voor je algehele welzijn en dat het verschillende voordelen kan brengen.  Gebruik deze stap voor stap gids om geholpen te worden met het maken van de beste beslissing!

Een verzwaringsdeken bestellen

Je weet nu alles over een verzwaringsdeken. Dus wacht niet langer! Geef jouw lichaam de rust, ontspanning en diepe slaap dat het nodig heeft.

Bestel hier jouw verzwaringsdeken!

Nederlands