Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

De Noxie verzwaringsdeken kan op verschillende manieren gebruikt worden, het is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur hoe je hem daadwerkelijk wil gebruiken. Zo gebruikt de een hem voor een goede nachtrust en de ander om lekker te ontspannen op de bank. Ook kiezen mensen ervoor om er samen met hun partner onder te slapen, maar daar is een verzwaringsdeken oorspronkelijk niet voor bedoeld. Wanneer je hem gebruikt om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Dit zullen we hieronder gaan toelichten.

Formaat en gewicht

Bij Slaaplekkerder.nl zijn verschillende soorten verzwaringsdekens verkrijgbaar. We maken onderscheid op basis van gewicht en formaat, zo verkopen we kinder en volwassen verzwaringsdekens. 

Dit is wat je moet weten over de verschillende formaten en gewichten:

 • Formaat: 
  • Noxie verzwaringsdeken (volwassen): 150 cm (breed) bij 200 cm (lengte)
  • Noxie verzwaringsdeken (kinderen): 100 cm (breed) bij 150 cm (lengte)
 • Gewicht: 
  • Noxie verzwaringsdeken (volwassen): 6 KG tot en met 10 KG.
  • Noxie verzwaringsdeken (kinderen): 4 KG

              *Op basis van 10% van je lichaamsgewicht 

  Optimaal gebruik van verzwaringsdeken

  Een verzwaringsdeken is altijd voor een persoon. Je kiest jouw verzwaringsdeken op basis van het gewicht, wij raden aan om 10% van je lichaamsgewicht als gewicht voor je verzwaringsdeken te kiezen. Je legt een verzwaringsdeken over of onder je normale dekbed. Dus een verzwaringsdeken is geen vervanger voor je dekbed maar een aanvulling voor een betere nachtrust.

  Het is dus de bedoeling dat je alleen onder een verzwaringsdeken ligt. Je kiest een verzwaringsdeken op basis van jouw lichaamsgewicht, dus het is niet de bedoeling dat je er samen met je bedpartner onder ligt. Om optimaal de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken te ervaren raden wij aan om zelf onder de volledige verzwaringsdeken te gaan liggen. Dit kun je doen door de deken dubbel te vouwen in de breedte. 

  Je legt de verzwaringsdeken eerst volledig verspreid over het bed, waarna je hem in de breedte (de kortste kant van 150 CM) ongeveer tot helft dubbelvouwt. Hierdoor lig jij volledig onder de deken en je bedpartner zal niks van de deken merken.  Je zult weinig tot niks van de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken merken als je hem volledig verspreid over het bed. Wij raden dit dus ook af.

  Optimaal gebruik verzwaringsdeken voor kids

  Kinderen kunnen heel beweeglijk zijn tijdens het slapen, de kans is zelfs aanwezig dat ze een verzwaringsdeken van zich afgooien in hun slaap. In dit geval raden wij aan om een verzwaringsdeken onder het dekbed van je kind te leggen. Dus je kind ligt direct onder de verzwaringsdeken met daar bovenop het normale dekbed. 

  Verzwaringsdeken als vervanger van mijn dekbed?

  Nee, een verzwaringsdeken is geen vervanger van het dekbed. Je gebruikt een verzwaringsdeken altijd in combinatie met een dekbed. Wel kun je er zelf voor kiezen met welke vulling je het dekbed vult. Indien je het te warm vindt kun je er voor kiezen om enkel een zomervulling of geen vulling in je dekbed te stoppen. De verzwaringsdeken in combinatie met een normale dekbed vulling is ongeveer net zo warm als een winterdekbed.

  Je kunt een verzwaringsdeken wassen, maar wij raden aan om een verzwaringsdeken hoes te nemen naast een verzwaringsdeken. Deze hoes is erg onderhoudsvriendelijk en kun je eenvoudig bevestigen aan je verzwaringsdeken. Wij raden aan om een verzwaringsdeken hoes aan te schaffen indien je hem wekelijks of met enige regelmaat wil wassen. Het wassen van een verzwaringsdeken hoes kan gewoon in de wasmachine op 30 graden.

  Hoe bevestig ik mijn verzwaringsdeken aan mijn verzwaringsdeken hoes?

  Het bevestigen van een verzwaringsdeken aan je verzwaringsdeken hoes is heel eenvoudig. Aan de verzwaringsdeken zitten op meerdere plekken lusjes die je kan knopen aan de lusjes van de verzwaringsdeken hoes. Wij raden aan om eerst de hoes binnenstebuiten te vouwen om de lusjes eenvoudiger te bevestigen. Ook is het noodzaak om de lusjes strak aan te trekken en te zorgen dat de verzwaringsdeken de volledige hoes vult. Vervolgens kun je de hoes aan twee hoeken vast pakken en loskloppen zoals je normaal gesproken doet bij je normale dekbed.

  Nederlands