Het belang van een goede nachtrust voor je huid

Expert aan het woord:

Deze week behandelt beauty deskundige Miranda Hazenberg van Blèzi het belang van een goede nachtrust voor een mooie huid.

Wanneer je denkt aan de gevolgen van een slechte nachtrust denk je vaak aan vermoeidheid, verminderende productiviteit en een verslechtering van de sociaal- en emotionele gesteldheid. De huid wordt vaak vergeten, maar is wel hetgeen waarmee je meteen wordt geconfronteerd. Denk maar aan de gezwollen, rode ogen, hangende oogleden en de rimpelige huid die je ziet in de spiegel na een slechte nachtrust. 

Wat zijn de gevolgen van een slechte nachtrust voor je huid?

  • Het verhoogt de kans op rimpels:  als je 5 uur of minder slaapt leidt dat 2 keer sneller tot lijntjes en rimpels dan 7 of 8 uur slaap. Hoe dit komt? De huid maakt nieuw collageen aan tijdens het slapen. En collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bovendien is ook bewezen dat mensen die acht uur slapen er gezonder en aantrekkelijker uitzien dan mensen met slaapgebrek. Ook niet verkeerd! ;-) 
  • Het zorgt voor een drogere huid: te weinig slaap verhoogt de aanmaak van het hormoon cortisol. Cortisol beschadigt de natuurlijke huidbarrière waardoor de huid vochtarm, droog en dof wordt. Daarbij kan de huid rood worden, gaan irriteren en ontsteken.
  • Het vermindert de bloedtoevoer naar je huid: wanneer er te weinig bloedtoevoer is naar je huid, wordt je huid mat en krijgt een doffere kleur. Is de doorstroom van het bloed niet goed dan kan dit gaan ophopen onder je ogen. Wallen en donkere kringen zijn dan het gevolg.
  • Het verhoogt de cortisolspiegel: hierdoor wordt de kans op bijvoorbeeld puistjes vergroot. Een verhoogde cortisolspiegel zorgt voor het aanmaken van ontsteking veroorzakende stoffen en het verhoogt de talgproductie. Ook beïnvloedt cortisol de aanmaak van hyaluronzuur, dat ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Het komt erop neer dat een slechte nachtrust bijdraagt aan het ontstaan van stoffen die de conditie van de huid verminderen.

Iedereen wil er er gezond en stralend uitzien. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je ineens de kwaliteit van de nachtrust kan verbeteren waardoor je een mooiere huid krijgt. Toch kun je, wanneer je last hebt van een slechte nachtrust, een hoop dingen doen om de kans op rimpels, puistjes of een doffe huid te verminderen.

7 tips voor een mooie huid

1. Make-up verwijderen

Verwijder voor het slapen gaan altijd je make-up. Laat niets zitten, ook geen mascara. Achtergebleven restjes make-up kunnen je huid onrustig maken. Ze kunnen je poriën verstoppen waardoor bijvoorbeeld puistjes meer kans krijgen. Slapen met oogmake-up kan voor huid- of oogirritatie zorgen en je wimpers kunnen breken als er nog mascara opzit. Je make-up verwijderen en je huid reinigen (ook als je geen make-up draagt) is niet alleen hygiënisch voor je kussensloop, ook beter voor je ogen en huid.

2. Veel water drinken

Voldoende water drinken heeft een positief effect op je huid. Het voert gifstoffen af in je lichaam wat je terugziet in een stralende huid die elastisch en gehydrateerd is. Ook fijn dat het de kans op huidirritatie vermindert. Hoe bepaal je nu de hoeveelheid water wat goed voor jouw lichaam is? We zijn tenslotte niet allemaal hetzelfde. Als je de volgende formule hanteert zit je altijd goed: lichaamsgewicht x 35 ml. (bijvoorbeeld 74 x 35 ml. = 2800 ml water per dag).

3. Gezonde voeding

Het is niet alleen goed voor je lichaam maar ook je huid gaat ervan stralen als je dagelijks gevarieerd eet met voldoende groenten en fruit. Uiteraard mag je best af en toe zondigen maar laat suiker, gefrituurde voeding, zout en alcohol zoveel als mogelijk staan. Deze ‘guilty pleasures’ brengen toxines in je lichaam, breken het collageen in je huid af, wat de elasticiteit vermindert met als resultaat: rimpels.

4. Intensief bewegen

Bewegen vermindert niet alleen stress, het helpt ook om de bloedcirculatie te stimuleren en je gaat er lekker van zweten. Door te zweten openen je poriën, waardoor je huid afvalstoffen afgeeft en een gezonde glow krijgt. Dit vermindert de kans op vervelende puistjes. Wel belangrijk om na het sporten je huid even met een milde cleanser te reinigen.

5. Zonnebrandcrème

Je huid goed beschermen met zonnebrandcrème is de makkelijkste truc om een jongere huid te behouden. Een zonnebrandcrème beschermt je huid en zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert en het verkleint je kans op huidkanker. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter de bescherming. Gebruik minimaal factor 30.

6. Make-upkwasten schoonmaken

Huidschilfers, opgehoopte make-up resten en talg die in de haartjes van de kwasten blijven zitten zijn een broeihaard van bacteriën en schimmels. Door met vuile make-up kwasten je makeup aan te brengen, verspreid je de bacteriën over je gezicht, wat puistjes, onzuiverheden en huidirritatie kan geven. Het is even een werkje maar zeker de moeite waard want schone make-up kwasten besparen je dus veel huidproblemen.

7. Heet water

Een heet bad of een stomende douche is ontspannend maar funest voor je tere huidje. Zeker als je lang en vaak met heet water doucht of baddert. De buitenste laag van je huid (opperhuid) en het vetlaagje dat er van nature op zit wordt aangetast wat een rode, droge en ruwe huid geeft.

Huidverzorging: zo simpel kan het zijn

Zorg naast een goede nachtrust ook goed voor je huid! Twee maal daags je huid reinigen met goede producten is geen overbodige luxe. Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan luchtverontreiniging, vuil, bacteriën, make-up, en zelfs schadelijke stoffen. En bedenk je eens hoe vaak je je gezicht aanraakt en met je handen en mobieltje onbedoeld vuil of vet op je huid smeert. Het is dus heel belangrijk om je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen. Anders kan het vuil de poriën verstoppen, ontstekingen veroorzaken en zelfs huidveroudering versnellen. Met de zachte Blèzi Intensive Facial Cleanser haal je zonder moeite alle make-up en vuil van je gezicht. Onzuiverheden, waterproof make-up en dode huidcellen worden snel opgelost en verwijderd. De zachte emulsie bevat allantoïne, ureum en melkzuur die kalmerend, hydraterend en verfrissend op de huid werken zonder de natuurlijke beschermlaag van je huid aan te tasten.

Waarom een speciale oogcrème?

Na een goede reinigingsbeurt van je ogen en huid, breng je het liefst een crème aan die je huid hydrateert en goed verzorgt. Misschien een open deur, maar geloof me: een goede oogcrème is echt noodzakelijk. De huid rondom je ogen is heel dun en gevoelig en bevat weinig talgklieren, net als die van je lippen. De hele dag in dit huidje in beweging, lachen, knijpen, knipperen. Resultaat? Je krijgt hier sneller rimpels, kraaienpootjes en huidverkleuringen en je huid is ook sneller droger. Een goede oogverzorging met Blèzi Revitalizing Eye Cream  is dus zeker geen overbodige luxe! Deze extreem zachte oogcrème bevat een krachtformule van natuurlijke extracten die speciaal bedoeld zijn voor de behandeling van donkere kringen, vochtophopingen rondom de ogen, fijne lijntjes en rimpels. De oogcrème stimuleert de productie van collageen, verbetert de elasticiteit en gaat verslapping tegen. De liftende ingrediënten en vitamines helpen om de oogcontouren te verstevigen.

Geef je huid het beste

Je gezicht, hals en decolleté verwen je met de Blèzi dag-en nachtcrèmes, Age Defence en Multi Dynamic. Deze helpen je om het verouderingsproces van je huid tegen te gaan. Daarnaast ondersteunen ze je huid in haar natuurlijke functies. De crèmes bevatten een unieke cocktail aan actieve werkstoffen waardoor ze dieper en intensiever op de huid werken dan traditionele cosmetica - ze mogen dan ook 'cosmeceuticals' genoemd worden. Het resultaat is duidelijk zichtbaar: de conditie van je huid verbetert, rimpels verminderen en expressielijntjes ontspannen. Het effect van Botox dus, maar dan op een natuurlijke manier. Zo geef je op een makkelijke, snelle manier elke dag het beste aan je huid. 

Jouw life saver

Heb je toch een keer niet zo lang en goed geslapen dan is de Blèzi Concealer jouw life saver. Deze camouflagecrème met hyaluronzuur maakt je instant jaren jonger. Ideaal om donkere kringen, schaduwen onder ogen en neusvleugels weg te werken en om rode vlekjes en pigmentvlekjes te camoufleren. 

Wij willen natuurlijk dat jij naast goed slaapt ook het beste aan je huid kan geven. Daarom krijg jij met kortingscode: noxie 15% korting op jouw Blèzi producten of dat nu make-up en/of huidverzorging is dat maakt niet uit. 

Profiteer van 15% korting op jou Blèzi producten met kortingscode: noxie

 

Aanbevolen producten voor jou:

Blèzi Cosmetics is een Nederlands familiebedrijf dat met een grote passie make-up en huidverzorgingsproducten van zeer hoogwaardige kwaliteit produceert. De producten worden met zorg voor mens en milieu ontwikkeld door oprichtster Miranda Hazenberg. Met haar passie voor mooie werkzame stoffen en pigmenten is ze aan de slag gegaan om zuivere cosmetica producten te ontwikkelen die goed zijn voor mens en milieu. Daarbij neemt ze bij elke productontwikkeling mee dat het makkelijk en snel door iedereen aan te brengen moet zijn, ook als men niet gewend is om huidverzorging en/of make-up te gebruiken. En dat ieder product mooi en lang blijft zitten. Dit zie je terug in de innovatieve formuleringen en in de gebruiksvriendelijke Blèzi-verpakkingen.

www.blezi.com

 

 

 

Nederlands