5 effecten van een verzwaringsdeken...
Elke avond wakker in bed liggen, starend naar het plafond tot je eindelijk in slaap valt. 's Nachts meerdere keren wakker worden en 's ochtend vermoeid uit bed stappen. Herken jij dit? Dan is een verzwaringsdeken misschien wel wat voor jou. Slaaplekkerder.nl heeft voor jou de 5 effecten van een verzwaringsdeken beschreven.
Wil jij eerst weten wat een verzwaringsdeken is? Lees dan eerst ons artikel Verzwaringsdeken: Alles wat je moet weten!
Effect 1: Je valt sneller in slaap
De druk van een verzwaringsdeken op je lichaam is kalmerend. Dit zorgt ervoor dat alle piekergedachten die door je hoofd gaan wat meer naar de achtergrond vallen. Ook wordt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine gestimuleerd, waardoor jij sneller in een diepere slaap beland.
Effect 2: Je slaapt de hele nacht door
De druk van een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je minder draait in bed tijdens je slaap. In combinatie met de verhoogde aanmaak van melatonine zorgt dit ervoor dat jij in een diepere slaap beland en de hele nacht als een roos doorslaapt.
Effect 3: Ontspanning van het lichaam
Onze eigen Noxie verzwaringsdeken maakt gebruik van de kalmeringstechniek ‘diepe druk stimulatie’. De deken drukt op verschillende drukpunten van je lichaam. Dit geeft een gevoel van stevig vastgehouden worden (dit voelt als een knuffel). Dit verhoogt de productie van serotonine en melatonine, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor geluk, ontspanning en slaap, en verlaagt het stresshormoon cortisol.
Effect 4: Je wordt uitgerust wakker
Zeg maar gedag tegen dat ochtendhumeur. Door het gebruik van een verzwaringsdeken slaap je dieper en wordt de aanmaak van het gelukshormoon serotonine verhoogd, wat ervoor zorgt dat jij met een gelukkiger en uitgerust gevoel wakker wordt.
Let op: Het zal nu 10x moeilijker worden om ’s ochtends uit bed te komen ;)
Effect 5: Het geeft een veilig gevoel
De druk van een verzwaringsdeken geeft het gevoel alsof je wordt geknuffeld. Wie vindt dat nou niet fijn? Het voelt niet alleen fijn, maar het verhoogt ook de productie van oxytocine, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Dit geeft een gevoel van veiligheid en tevredenheid.